Středa

17. dubna 2024

Nyní

Zítra

Svátek má

Karlovarský kraj zná devět nositelů značky Regionální potravina 2023

17. 7. 2023

page.Name
Bečovské slavnosti byly místem, kde se uskutečnilo vyhlášení výrobců navržených na ocenění značkou Regionální potravina, kterou mají oprávnění užívat po dobu příštích čtyř let. O značku usilovalo 18 výrobců se 76 výrobky.

Ocenění podepsaná ministrem zemědělství a předaná sekčním ředitelem SZIF Jiřím Čížkem a náměstkem ministra Radkem Holomčíkem převzalo devět producentů z Karlovarského kraje, například Josef Pelant, Lenka Bezděková nebo společnost Belina. Návštěvníci akce mohli ochutnat a zakoupit nově oceněné výrobky přímo na místě.

Značku Regionální potravina Karlovarského kraje pro rok 2023 získaly tyto výrobky

 

KATEGORIE:

VÝROBEK A VÝROBCE:

1.

MASNÉ VÝROBKY TEPELNĚ OPRACOVANÉ

RETRO PAŠTIKA

JOSEF PELANT, ANDĚLSKÁ HORA

2.

MASNÉ VÝROBKY TRVANLIVÉ, TEPELNĚ NEOPRACOVANÉ, KONZERVY A POLOKONZERVY

HOVĚZÍ - T-BONE STEAK

STATEK HLINKY

3.

SÝRY VČETNĚ TVAROHU

BIO TVAROH

BELINA

4.

MLÉČNÉ VÝROBKY OSTATNÍ

KOZÍ BIO MLÉKO

MARIE KVĚTOŇOVÁ, ÚTVINA

5.

PEKAŘSKÉ VÝROBKY VČETNĚ TĚSTOVIN

HOUSKA PLETENÁ

LENKA BEZDĚKOVÁ, KYNŠPERK NAD OHŘÍ

6.

CUKRÁŘSKÉ VÝROBKY VČETNĚ CUKROVINEK

MECHOVÝ DORTÍK

LUCIE ZLÁMALÍKOVÁ, KARLOVY VARY - STARÁ ROLE

7.

ALKOHOLICKÉ A NEALKOHOLICKÉ NÁPOJE

RUDOHOR DUKÁT 12° PRÉMIOVÝ SVĚTLÝ LEŽÁK

PIVOVAR RUDOHOR

8.

OVOCE A ZELENINA V ČERSTVÉ NEBO ZPRACOVANÉ FORMĚ

ŽLUTICKÉ SUŠENÉ VIŠNĚ

REGENT PLUS ŽLUTICE

9.

OSTATNÍ

MEDOVÝ KRÉM MERUŇKA

MIROSLAV DIMO, VERUŠIČKY

„Regionální potravina je ocenění, které nezíská každý automaticky. Je to záruka kvality. Jsem proto hrdý na to, že v této soutěži plné kvalitních výrobků z našeho kraje, přebíráme v dané kategorii již podruhé ocenění za naše maso. Doufám, že nám značka Regionální potravina přinese další spokojené zákazníky,“ uvedl Jan Kužvart, majitel Statku Hlinky.

Regionální potravina je projektem ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. Jedním z nejviditelnějších marketingových nástrojů je podpora značek v médiích. Například v pořadech Kluci v akci, Pečení na neděli či Herbář. Pravidelně se lze se značkou Regionální potravina setkat v časopisech Apetit, Gurmet, Forbes a na významných akcích, jako jsou dožínky na Letné, vinobraní na Pražském hradě a Země živitelka. Podrobnosti o soutěži jsou dostupné na webových stránkách: regionalnipotravina.cz.

(hyš-eč)
redakce@prirodatv.cz
Foto: Regionální potravina