Update cookies preferences

Středa

22. ledna 2025

Nyní

-4°

Zítra

-2°

Svátek má

Návštěvníci CZECH FOOD EXPO ochutnali zvěřinu ve stánku Lesů ČR

13. 5. 2024

page.Name
Kvalitní zvěřinové klobásy a špekáčky, salám nebo třeba trhané maso v sádle s kmínem a rozmarýnem mohli do včerejška ochutnat, nebo si koupit návštěvníci národního potravinářského veletrhu CZECH FOOD EXPO 2024 v budějovickém pavilonu T1 ve stánku Lesů České republiky.

Vše jsme vyrobili z čerstvé zvěřiny v naší nedávno otevřené zpracovně na Klínech,“ řekl vedoucí krušnohorského střediska František Türb. Více se dočtete zde:  www.masozlesa.cz . Připravujeme e-shop a podle objednávek bude možné vyzvednout maso i masné výrobky v našich lesních správách v severních Čechách. Plánujeme také dodávky do Prahy a Hradce Králové. Právě tady na veletrhu navazujeme další kontakty, třeba s jihočeskými uzenáři, Kosteleckými uzeninami a dalšími firmami,“ uvedl .    

Zvěřina patří k nejlepším dietním potravinám na trhu. Má výraznou chuť, vůni i spoustu vitamínů. Je stravitelná, obsahuje málo cholesterolu a dostatek bílkovin. U nás dostanete exkluzivní čerstvé maso i masné výrobky ve vysoké kvalitě, původ i zpracování stoprocentně garantujeme,“ dodal František Türb. Zvěřinu si ale mohou lidé objednat i v dalších regionech v rámci projektu Z lesa na stůl.  

Lesy ČR mají v celé republice už 54 prodejních míst –  www.zlesanastul.cz . Nejvíce objednávek podnik uspokojí na podzim, kdy vrcholí lovecká sezóna. V nabídce je kromě divočáků lovených celoročně, o které je největší zájem, také srnčí, dančí, jelení a mufloní zvěř, na každém místě podle toho, jak se v okolních lesích vyskytuje. 

(hyš-tz)
redakce@prirodatv.cz
Foto: Lesy ČR